torsdag 20 april 2017

Ägghalvor med ost- och räkröra




Ett gott plock på vilken buffé som helst.


Ägghalvor med ost- och räkröra
8 bufféportioner

8 ägg, hårdkokta
0,5 röd lök
0,5 citron
1 msk dill, finhackad
2 dl skalade räkor i lake
1 dl riven lagrad ost
3 msk creme fraiche
3 msk majonnäs
Salt
Svartpeppar
Till garnering
Dill

Gör så här
Skala och dela äggen på mitten
Skär av lite av botten på ägghalvorna så ligger de stilla
Skala och finhacka löken
Riv det yttersta skalet av citronen
Sila av räkorna och pressa ur vätskan
Blanda räkorna med alla ingredienser, spara ev några till garnering
Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft
Toppa ägghalvorna med röran och garnera med dill och räkor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar