tisdag 8 augusti 2017

Bruschetta - tilltugg eller förrätt

Första kvällen här i stugan på Gotland gjorde jag riktigt god bruschetta som tilltugg. Enkelt, gott och lätt att fixa även till ett större sällskap som tex en förrätt.

Bruschetta
12 snittar

1 surdegsbaguette uppskuren i 12 snittar
0,5 pkt creme bonjour färskost Vitlök & örter
1-2 bitar mozzarella, uppskuren i 12 skivor
500 g cocktailtomater
1 vitlöksklyfta,pressad
0,5 kruka färsk basilika,hackad
Salt efter smak

Gör så här
Lägg brödsnittarna på en plåt med bakplåtspapper
Gnugga en halverad vitlöksklyfta uppe på varje brödsnitt
Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 7-9 minuter så brödet får en lätt rostad yta
Hacka tomater och lägg i en bunke
Pressa över vitlöken 
Blanda i den hackade basilikan
Smaka upp med salt och ställ åt sidan för att dra
Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna något
Bred på en rejäl klick färskost på varje snitt
och lägg på en skiva mozzarella på varje
Sätt in i ugnen strax före servering och 
låt mozzarellan smälta och gratineras i ca 5-7 minuter


Andra fina tilltugg på festen är Baskiska Pintxos.



Igår cyklade vi längs strandpromenaden från Visby till stugan via Snäck. 
Idag tar vi bilen för att leta upp raukar vid Kyllaj, Huskeudd och Lergrav 
och picknicka och bada vid Bästeträsk.

Fin tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar