fredag 26 januari 2018

Glazerade kycklingben

Tjoho, fredag! och snart helg :)
Då tänker jag ta dagen som den kommer. Luffa runt i raggsockor, ta en promenad i friska luften och förhoppningsvis få lite energi från solen. 
Vad har du för planer?
Förra helgen gjorde jag supergoda kycklingben med karamellig glaze. 
Kanske du vill testa dem? Receptet kommer här...



Glazerade kycklingben
3-4 portioner

1 kg kycklingben
1,5 L vatten
2 msk ättiksprit
1 lök, i kvartar
2 lagerblad
1 msk salt

Glaze
1 dl ljus sirap
0,5 dl japansk soja
1,5 tsk torkad ingefära
1 tsk sesamolja

Gör så här
Koka kycklingbenen i en stor kastrull med 
vatten, ättiksprit, lök, lagerblad och salt i 45 min
Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan
Koka ihop alla ingredienser till glazen till en sirapslik konsistens
Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen
Rosta i ugnen i 225 grader i 7 minuter
Servera förslagsvis potatisgratäng till. Recept!


Receptet på den gröna salladen hittar du här.

Mot helgen...

2 kommentarer:

  1. Vad gott det låter när man läser ingredienserna!

    Ha en fortsatt fin helg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt goda blir de :)

      Fin lördagskväll!
      Kram

      Radera