torsdag 10 maj 2018

Kebabkryddad färs med melon- och fetaostsallad

Sommarvärmen håller i sig!
Fetaost och vattenmelon tycker jag är en härlig kombo i en sallad 
och passar super varma dagar till t ex grillat eller kallskuret.

Het vattenmelonsallad

1 kg vattenmelon
200 g fetaost
1 tsk red hot chili flakes
0,5 tsk svartpeppar
1 msk färskpressad limejuice
2 msk olivolja
2 msk färsk mynta

Gör så här
Skär melonen i träningar och lägg upp på ett fat
Smula över fetaost och toppa med chili flakes, svartpeppar, limejuice och olivolja
Avsluta med myntan på toppen

Melon- och fetaostsallad passar också som tillbehör till kebabkryddad färs. 
Serverat i tacobröd.

Kebabkryddad färs med melon- och fetaostsallad

500 g färs
1 rödlök
1 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
Kebabkrydda

Gör så här
Hacka löken och stek tillsammans med färsen i rapsoljan
Tillsätt tomatpuré och vatten
Smaksätt med kebabkrydda
Låt koka samman några minuter

Sallad

600 g vattenmelon
300 g fetaost
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
Blandad sallad
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Tärna melon och fetaost
Blanda ihop med salladen
Ringla över olivolja och smaksätt med 
vinäger, salt och peppar

Ha en skön dag i solen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar