torsdag 3 maj 2018

Utveckling av mangopannacotta till studentbuffén

Under helgen som var provade jag att anpassa receptet på mangopannacotta för mindre portioner till dessertbuffén på dotterns studentfest. Jag använde mig av 10 cl plastglas och för att få mangopurén att stelna på snedden placerades glasen i en äggbricka avsedd för 30 ägg. 15 glas får plats i en sådan äggbricka.



Jag kom fram till att följande recept kommer funka till studentfesten.

Mangopannacotta med vanilj
15 portioner

Mangolager
200 g fryst mango, tinad
1 dl mangojuice
1,5 tsk gelatinpulver
1 msk flytande honung
Vaniljlager
7,5 dl grädde
0,5 dl citronsaft
4,5 msk florsocker
3 krm vaniljsocker
4,5 tsk gelatinpulver
Garnering
1 färsk mango, fint tärnad
Granatäpplekärnor

Gör så här
Mixa den tinade mangon till puré
Hetta upp mangojuicen i en kastrull och blanda ner gelatinpulver och honung
Rör om tills gelatinet är löst
Blanda ner i mangopurén
Fördela i 15 glas, à 10 cl
Ställ glasen på snedden i t ex en äggbricka
Ställ in i kylen minst 2 timmar
Koka upp grädden med citronsaft
Tillsätt florsocker, vaniljsocker och gelatin
Rör tills allt har löst sig
Häll blandningen över mangolagret
Ställ i kylen ytterligare 2 timmar
Vid servering, garnera med tärnad mango och granatäpplekärnor


Ett tips för att kunna förbereda och förvara alla dessa små glas i kylen är att köpa plastlock till så man kan stapla dem på varandra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar