onsdag 8 maj 2013

Fiskgratäng med ostsås lagad på hemkunskapen

Det här är ett recept som min dotter hade med sig hem från skolan en dag, som de hade lagat på hemkunskapen. Alltså en maträtt som den mest oerfarna borde kunna imponera med i köket.

Fiskgratäng med ostsås
4 portioner
 
400 g torskfilé
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven ost
2 msk margarin
2 msk mjöl
1 fiskbuljongstärning
5 dl vatten
Salt
Citronpeppar
1 äggula
 
Till servering
Potatis
 
Gör så här
Smörj en gratängform
Skölj och skiva purjolöken och lägg i formen
Skär fisken i bitar och lägg över purjolöken
Salta och peppra
Koka upp vatten och lägg i fiskbuljongen
Smält margarinet i en annan kastrull
Rör ner mjölet i margarinet
Späd med buljong och grädde
Koka upp
Ta såsen åt sidan och rör ner osten och äggulan
Smaka av med salt och peppar
Häll ostsåsen över fisken
Gratinera i ugnen i 200 grader i 30 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar