lördag 1 juni 2013

Rabarberkyckling med en söt/stark sås med indisk touch

Igår lagade jag som lovat  rabarberkyckling som visade sig vara en riktig hit, det blev riktigt gott med rabarbern som bröt av mot den lite söt/starka såsen. En enkel rätt med indisk touch som passar både till vardag och fest.
 
Rabarberkyckling
4 portioner

 ca 500 g kycklingfilé
3 dl tärnad rabarber
2,5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 msk flytande honung
2 tsk sambal oelek
1 stor riven vitlöksklyfta
2 msk rabarberchutney
hackad gräslök till garnering

Till servering
Ris eller potatis
En sallad
 
Gör så här
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar
Bryn dem i smör så de får fin färg
 Lägg dem i en ugnsfast form
Lägg rabarbern över
Blanda resterande ingredienser till såsen och häll över
Tillaga i mitten av ugnen i 225 grader i 15-20 minuter Garnera med gräslöken före servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar