onsdag 9 oktober 2013

Äppelsmulpaj med vaniljsås

Smulpajer av olika slag är lätta och tacksamma att sno ihop och vill man inte göra paj kan man strö smulorna över muffins. 
Äppelsmulpaj
 
Smuldeg
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
Äppelfyllning
4-5 syrliga äpplen
3 msk socker
1 tsk kanel
 
Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Skala äpplena och skiva dem tunt
Lägg dem i en pajform
Strö över socker och kanel
Fördela smuldegen över fyllningen
Grädda i 225 grader i 20 minuter
Och till paj är det ju nästan ett måste att servera vaniljsås, så här kommer ett recept på en snabb vaniljsås. 
Vaniljsås
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde (rätt hårt vispad)
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här
Vispa äggulor och strösocker fluffigt
Tillsätt den vispade grädden och vaniljsockret i äggvispet
Rör om tills allt blandats och servera ihop med pajen

2 kommentarer: