måndag 20 januari 2014

Sloppy Joes perfekt efter en dag i backen

När vi är på skidsemester i fjällen och är flera familjer som delar stuga brukar vi turas om att stå för maten. Oftast blir det rätter som går att förbereda och frysa in så man slipper stå och laga maten på plats när man hellre vill vara ute i backen. Grytor är tacksamma att frysa in, bara att ta fram och värma och koka t ex ris till. Köttfärssås och stroganoff är andra bra fjällrätter som både stora och små gillar.
Hamburgare, som ju är uppskattat av de flest, är däremot lite knepigare att tillaga när det är många hungriga munnar som ska mättas. Men så kom Smaskelismaskens med den geniala lösningen, en amerikansk köttfärsröra som serveras med hamburgerbröd, och precis som med vanliga hamburgare kan man komponera sin egen Sloppy Joe efter eget tycke och smak med grönsaker, olika dressingar och ost. Sloppy Joes är helt enkelt perfekt efter en dag i backen.
Sloppy Joes 
 ca 4-6 port

4-6 hamburgerbröd
500 gram köttfärs
1 liten hackad lök
0,5 dl röd paprika
0,75 dl ketchup
1 tsk dijonsenap
2 köttbuljongtärningar
2 tsk farinsocker
Peppar

Gör så här
Hacka löken och paprikan
 Bryn köttfärsen, lök och paprika
Rör i de övriga ingredienserna 
 Låt det sjuda i 30 minuter
Smaka av med peppar

3 kommentarer:

  1. Så roligt att det uppskattades. Ha en fin dag! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Betyget blev MVG och kommer alltså bli en av årets rätter som följer med till fjällen :)

      Radera